Chokladfudge
Ingredienser
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
50 g smör
100 g mörk choklad
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
50 g smör
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
Flingsalt
Gör så här
Koka upp vispgrädde, socker och sirap i en kastrull och låt det puttra på medelvärme till ca 120-122 grader.
Stäng av värmen och blanda ner smöret, kakao och chokladen. Blanda ordentligt.
Häll upp fudgesmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Låt svalna något och strö över flingsalt. Låt fudge stelna i kylen när den kallnat. Låt den stå i kylen ett par timmar innan du skär den i bitar med en vass kniv.
Obs! Om den skär sig: rör i lite mer vispgrädde, ställ tillbaka på spisen och rör ordentligt.

Citrontryffel
Ingredienser
0,5 burk sötad kondenserad mjölk (200g)
200 g vit choklad
25 g smör, rumsvarmt
1 tsk citronsaft
Zest från 1 citron
Ev. gul pastafärg
Florsocker att rulla i
Gör så här
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål.
Smält över ett vattenbad under omrörning.
Ta av från vattenbadet. Rör ned övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
Häll upp i en liten form klädd med bakplåtspapper. ca 20 x 20 cm. Ställ in i kylen i ca 4 timmar.
Skär upp i bitar och rulla sedan till bollar, ställ in i kylen eller frysen en stund om den blir mjuk och svår att skära i. Rulla tryfflarna i florsocker. Klart! Förvara i kylskåpet.
