Chokladfudge
Ingredienser
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
50 g smör
100 g mörk choklad
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
50 g smör
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
Flingsalt
Gör så här
Koka upp vispgrädde, socker och sirap i en kastrull och låt det puttra på medelvärme till ca 120-122 grader.
Stäng av värmen och blanda ner smöret, kakao och chokladen. Blanda ordentligt.
Häll upp fudgesmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Låt svalna något och strö över flingsalt. Låt fudge stelna i kylen när den kallnat. Låt den stå i kylen ett par timmar innan du skär den i bitar med en vass kniv.
Obs! Om den skär sig: rör i lite mer vispgrädde, ställ tillbaka på spisen och rör ordentligt.
