Muffins med blåbär och dumle
Dessa muffins kan göras som ett grundrecept för muffins, och med valfritt innehåll. Jag valde blåbär och dumle. Dumlen bör vara i ganska stora bitar så att man märker av den, jag gjorde lite små bitar första gången, och det blir nog bättre med större bitar.

Ingredienser:
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
150 g blåbär
0,5 påse dumle
Gör så här:
Smält smöret och ställ åt sidan så att det svalnar. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölken i smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda ned dem i ägg/socker-blandningen. Rör sedan ner smör/mjölk-blandningen. Hacka dumle i bitar. Fyll botten av 15 muffinsformar. Lägg på hälften av blåbären samt dumlen. fyll resten av muffinsformarna och lägg på resten av blåbären. Grädda i 200*c i ca 10 minuter. När de blivit gyllenbruna är de klara.
Nudelwok med kyckling
Detta recept räcker ungefär till 3-4 personer.

Ingredienser:
200 g äggnudlar
2 st kycklingfiléer
2 morötter
ca 2 dl ärtskidor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk soja
1 msk sweet chili
1 msk olja
Gör så här:
Koka upp vatten till nudlarna och koka dem enligt anvisning.
Putsa kycklingen och skär dem i små bitar. Skala morötter och skär i stavar, exempelvis kan man hyvla dem med potatisskalare och sedan skära skärvorna i stavar. Skär ärtor och lök i skivor. Hacha vitlöken.
Fräs kycklingbitarna i olja,salta och peppra, och tillsätt sedan grönsakerna och löken och låt dem fräsa med. De ska bli mjuka men ha kvar ett visst tuggmotstånd. När nudlarna är klara, skölj dem med kallvatten så att de inte klibbar ihop. Tillsätt sedan i pannan och stek på dem litegrann, häll även på soja, sweet chili och olja. Rör runt. Klart!
Fräs kycklingbitarna i olja,salta och peppra, och tillsätt sedan grönsakerna och löken och låt dem fräsa med. De ska bli mjuka men ha kvar ett visst tuggmotstånd. När nudlarna är klara, skölj dem med kallvatten så att de inte klibbar ihop. Tillsätt sedan i pannan och stek på dem litegrann, häll även på soja, sweet chili och olja. Rör runt. Klart!
LyxBrownie
Detta är ett perfekt långpannerecept att bjuda släkten på! Eller vännerna, eller vem som helst som är sugen på något gott. Den är godast att äta på en gång förstås, men går utmärkt att kyla och frysa. Om de ska frysas, kom ihåg att inte lägga dem på vandra, styckfrys dem i så fall först, annars kommer glasyren att kladda ihop sig.

Ingredienser till Brownie:
250 g rumsvarmt smör
5 dl socker
1 dl sirap
5 st ägg
2 dl kakao
0,5 tsk salt
3 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
Ingredienser till glasyr:
125 g rumsvarmt smör
9 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
200 g philadelphia
1 msk kaffe (starkt)
ev jordgubbar till glasyr
Gör så här:
Vispa socker och smör vitt och poröst. Rör ner ett ägg i taget och blanda i sirapen. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, utan att vispa. Häll ner smeten i en smord långpanna. Grädda i 200*c i ca 30 minuter. Kakan ska vara färdiggräddad, men saftig, när den är klar.
Gör iordning glasyren. Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker till det blir krämigt. Tillsätt philadelphian och kaffet. Vispa till en slät smet. Nagga några hål i kakan med en gaffel, och bred på glasyren. Dela i lagomt stora bitar (dekorera eventuellt med skurna jordgubbar). Förvara i kylskåp om kakan inte ska ätas direkt. (glasyren kommer annars att smälta).