Chokladtårta med extra allt
Denna tårta är starkt inspirerad från en chokladtårta från Fazer, men med lite variation och tillägg av ännu mer gött. Själva tårtbotten blir oväntat saftig, och det krävs ingen fuktsättare när tårtan monteras. Tårtan består av en chokladtårtbotten, och två lager fyllning. Det ena lagret med banan och kolasås, och det andra med en sorts mjölkchokladmousse. Mums!


Ingredienser till tårtbotten:
4,5 dl vetemjöl
4,5 dl socker
2 dl kacao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl mjölk
1,5 dl rapsolja
4,5 dl socker
2 dl kacao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl mjölk
1,5 dl rapsolja
2 ägg
Gör så här:
Klä en springform (ø 24–26 cm) med bakplåtspapper och värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i kakformen och grädda i ugnen i 40–50 minuter. Låt svalna helt. Dela två gånger, så det blir tre delar. (De blir ganska tjocka).
Ingredienser till mjölkchokladfyllning:
0,6 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
120 g naturell färskost
0,3 dl florsocker
100 g mjölkchoklad
120 g naturell färskost
0,3 dl florsocker
Gör så här:
Vispa grädden halvhårt. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Blanda färskost och florsocker till en jämn smet med en elvisp. Tillsätt smält choklad i färskosten och blanda till en jämn smet. Tillsätt slutligen vispad grädde.
Ingredienser till banan/kolafyllning
3 bananer
300 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
Gör så här:
Mosa bananerna, men inte för mycket så det blir för löst. Bred över tårtbotten och klicka på/bred dulce de leche ovanpå.
Montera tårtan med banan/kolafyllning längst ner, mjölkchokladfyllning högre upp, och klä till sist in tårtan med vispad grädde. Garnera på valfritt sätt. På bilden med maränger och chokladsås.