Kycklingpasta med soltorkad tomat, örter och vitlök

Som vanligt är mängderna uppskattade, men kombinationen av ingredienser, nästan oberoende av mängd,
fungerar väldigt bra tillsammans. Receptet räcker till 4 portioner
Ingredienser:
400-500g kycklinglårfilé (eller kycklingfilé)
1 vitlöksklyfta
1 msk timjan (färsk/frusen + torkad)
1-2 msk basilika (färsk/frusen + torkad)
1 msk tomatpuré
4 st (minst) soltorkad tomat
1 dl creme fraiche
1-2 dl mjölk (eller grädde)
ca 1 dl riven ost (präst/grevé)
(Sky från kycklingen)
280-300g pasta
ev. maizenaredning
salt och peppar
 
Gör så här:
Gnid in kycklinglårfiléerna med olja, salt, peppar och örter (torkade går bra här). Placera i ugnssäker form i ugnen i 175-200 grader tills innertemperaturen är 72 grader. Ställ åt sidan. Fräs hackad vitlök i olja, tillsammans med färska eller frusna örter, tomatpuré, och tillsätt hackad soltorkad tomat. Låt fräsa på medelvärme i några minuter. Häll sedan på creme fraiche och mjölk, och låt koka ihop. Häll även ihop skyn från kycklingen. Salta och peppra efter smak, och låt koka på svag värme. Red med maizena om det behövs. Blanda till sist ner osten och rör om. Koka pastan till den är klar eller nästan klar. Skär upp kycklingen i mindre bitar. Blanda ihop kycklingen, pastan och såsen. Rör om, och tillsätt ev mer mjölk eller grädde om det behövs mer vätska.