Krämig grönärtsoppa

Soppan passar mycket bra med bacon eller vitlökskorv, eller lax eller räkor. Jag har även serverat dem tillsammans med ägghalvorna som du hittar receptet till här. Receptet på soppan räcker till fyra stora portioner.
Ingredienser:
500 g frysta ärtor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 hönsbuljongtärningar
7 dl vatten
5 persiljekvistar
2,5 dl grädde
salt och peppar
créme fraische till garnering/tillbehör
 
Så här gör du:
Hacka lök och vitlök och fräs i kastrull. Fyll sedan på med vatten, smulade buljongtärningar och pesiljekvistar och låt koka i ungefär 10 minuter. Ta sedan soppan av plattan och mixa med stavmixer så att den blir slät. Salta och peppra och tillsätt grädden. Låt sedan soppan koka upp igen, sedan är det dags att servera. Servera gärna med crème fraische-klick i soppan, och kanske även persilja eller gräslök.



Kom ihåg mig?