Snabbgjorda ägghalvor

Dessa ägghalvor är min favorit på julbordet, men den går självklart bra att servera när som helst, som förrätt eller tillbehör till exempelvis soppa. På detta recept har jag inte skrivit några mängder, det går helt enkelt att variera efter passande mängd ägg. Geggan är alltid bäst att smaka sig fram till, men ta inte för stora mängder till att börja med.
Ingredienser:
ägg
majonnäs
crème fraiche
dill
räkor
salt och peppar
ev kaviar
 
Så här gör du:
Koka äggen, gärna hårdkokt men inte så att det blir en svart rand runt gulan. Kyl och skala äggen. Dela äggen i halvor och gröp ur äggulorna. Mosa äggulorna och blanda med lite majonnäs, crème fraiche och dill. Salta och peppra. Mosa eventuellt några räkor och blanda i. Smaka av och blanda eventuellt i lite kaviar. Klicka i blandningen i hålen i äggvitorna där gulan varit. Garnera med räkor, dill och eventuellt rom.



Kom ihåg mig?