Salsicciapasta med kål och tillbehör

Receptet kommer ursprungligen ifrån ICA, länk: https://www.ica.se/recept/pasta-med-salsiccia-och-kal-726729/ Men nu är det inte längre så mycket som stämmer överens med det...
Receptet är för ungefär 4 portioner, alla mängder lite på en höft. För vegetarisk variant - byt ut salsiccian mot svamp stekt i vitlök och timjan. 
 
 
 
Ingredienser
500 g färsk pasta
4 salsicciakorvar (eller färs)
1 huvud spetskål
8-10 st scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta 
1 citron (zest och lite saft)
Parmesan/grana padano/prästost
3 dl pastavatten
2 dl grädde (kan uteslutas)
 
Serveras med
Ricotta (1+ pkt)
Parmesan/ grana padano
Honung, flytande 
Valnötter/cashewnötter/pinjenötter 
 
Gör så här
Strimla kålen. Dela och skiva scharlottenlök. Hacka/riv/pressa vitlök. Skär en skåra i skinnet på salsicciakorvarna, gröp ur innehållet och fördela i bitar. Stek löken i olja på medelvärme, lägg åt sidan. Stek kålen för sig i lite olja. Stek i omgångar på medelhög värme och lägg åt sidan. Stek salsiccian, då behövs inget stekfett. 
 
Koka pastan i välsaltat vatten. Spara lite av pastavattnet. Blanda alla de stekta råvarorna, häll över pastavattnet, ev grädde. Zesta citronen och tillsätt, och pressa i lite citronsaft. Tillsätt lite riven ost. Blanda ner pastan och rör ordentligt ihop på spisen. Peppra med svartpeppar, salta om det behövs. 
 
Servera tillsammans med en klick ricotta, strö över lite ost, ringla på honung, salta och peppra. Ät och njut!! 
 
 



Kom ihåg mig?