Vaniljgrottor med hjortrongömma

Originalreceptet kommer från Baktankar med Bob. Det kräver att man först gör en vaniljkräm vilket behöver göras i förväg och svalna. Men väldigt värt det! Det går förstås att göra en snabbare version med marsankräm istället. Receptet blir ca 20 st. 
 
Ingredienser: 
4,5 dl mjöl
0,5 dl socker
1 dl farinsocker
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
220 g smör (kallt, i bitar)
1 dl hjortronsylt
3 dl vaniljkräm
 
Gör så här: 
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör i bitar och blanda ihop i matberedare eller med elvisp (om smöret är lite mjukare). Deka degen i två delar, och dela varje halva i 10 bitar. Rulla och tryck en ordentlig grop i mitten. Lätt i formar på en plåt. Klicka i ca 1 tsk hjortronsylt i varje grop. Fyll sedan med vaniljkrämen, gärna lite över gropen eftersom den sjunker ihop lite i ugnen. Grädda i 200 grader i ca 12-14 minuter. 
 



Kom ihåg mig?