Rödvinssås

Grunden till receptet kommer från Allt om Mat. Detta är en lite större sats (ca 6pers) för att kunna frysa in i iskuber och ta fram så mycket som behövs. 
 
Ingredienser: 
5 dl rött vin
1 lök (gul eller röd)
1 morot
1 vitlöksklyfta
rosmarin
timjan
1 lagerblad
1 msk smör
1/3 köttbuljongtärning (eller umami om vegetariskt)
3 dl vatten
3 msk balsamvinäger
2 tsk maizena majsstärkelse
1 krm svartpeppar
 
Gör så här: 
Skala och hacka lök, vitlök och morot. Bryn i smör i några minuter. 
Häll över vinet, låt koka ner till hälften (kanske till och med en tredjedel). Sila såsen. 
Tillsätt örter, lagerblad, vatten, buljongtärning och vinäger. Låt sjuda ca 5 minuter. Sila bort örterna. Vispa ner smör. Krydda med svartpeppar. Blanda majsstärkelse med ca 2 msk vatten. Rör ner redningen i såsen och låt koka upp. Sedan är såsen klar! 



Kom ihåg mig?