Kardemummamuffins med vaniljgömma

Denna idé kommer från min praktik på en skola där det på fettistagen serverades en likande bakad muffin med toppen avskuren, urgröpning med vaniljsås, grädde, och locket på igen. De var riktigt goda, så detta är en variant på det, men enklare när allt görs i ugnen. 
 

 
Ingredienser: 
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl råsocker/rörsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma 
 
2 dl mjölk
marsanpulver
 
Gör så här: 
Börja med att göra iordning vaniljkrämen och ställ kallt. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt krämigt. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner smör/mjölk-blandningen och mjölblandningen om vartannat lite i taget. Rör inte för kraftigt. Fyll 16 muffinsformar med en dryg matsked smet. Klicka i en knapp matsked vaniljkräm, fyll sedan med en knapp matsked smet. Dekorera eventuellt med pärlsocker. Grädda i 200*c i ca 20 min. 



Kom ihåg mig?