LyxBrownie

Detta är ett perfekt långpannerecept att bjuda släkten på! Eller vännerna, eller vem som helst som är sugen på något gott. Den är godast att äta på en gång förstås, men går utmärkt att kyla och frysa. Om de ska frysas, kom ihåg att inte lägga dem på vandra, styckfrys dem i så fall först, annars kommer glasyren att kladda ihop sig.
 
Ingredienser till Brownie:
250 g rumsvarmt smör
5 dl socker
1 dl sirap
5 st ägg
2 dl kakao
0,5 tsk salt
3 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
 
Ingredienser till glasyr:
125 g rumsvarmt smör
9 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
200 g philadelphia
1 msk kaffe (starkt)
ev jordgubbar till glasyr
 
Gör så här:
Vispa socker och smör vitt och poröst. Rör ner ett ägg i taget och blanda i sirapen. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, utan att vispa. Häll ner smeten i en smord långpanna. Grädda i 200*c i ca 30 minuter. Kakan ska vara färdiggräddad, men saftig, när den är klar.
Gör iordning glasyren. Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker till det blir krämigt. Tillsätt philadelphian och kaffet. Vispa till en slät smet. Nagga några hål i kakan med en gaffel, och bred på glasyren. Dela i lagomt stora bitar (dekorera eventuellt med skurna jordgubbar). Förvara i kylskåp om kakan inte ska ätas direkt. (glasyren kommer annars att smälta).
 



Kom ihåg mig?