Potatisbakelser med baconinlindad fläskfilé och champinjonsås

Dessa delar av mat hör ihop bra med varandra, men det går såklart att variera på många olika sätt!
Detta recept blir till ca 4 pers potatisbakelser, men bara 2 pers fläskfilé, men potatisbakelserna går utmärkt att frysa, och ta fram vid tillfälle. 
Ingredienser till potatisbakelser:
800-1000g potatis
1 smördegsplatta
1 burk créme bonjour vitlök&örter (eller liknande)
1-2 dl ost
salt och peppar
 
Ingredienser till fläskfilé:
0,5 fläskfilé
1 paket bacon
olja, salt, peppar
 
Ingredienser till champinjonsås:
ca 3 dl champinjoner
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraîche
0,5 buljongtärning
mjölk
salt , peppar
 
Gör så här:
Koka potatis i bitar och låt den svalna. Mosa eller pressa potatisen. Bred ut färskosten på smördegsplattan, bred över potatisen. Salta och peppra och strö över ost. Rulla ihop som en rulltårta och skär i skivor. Lägg skivorna med snittytan uppåt på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen i 225*c i ca 25 minuter, eller tills smördegen flikat sig och blivit gyllenbrun. 
Salta och peppra fläskfilén, bred om den med skivad bacon. Salta och peppra litegrann, lägg i en ugnsform och grädda i ca 25 minuter. Prova antingen med stektermometer, eller skär ett snitt i filén för att se att den är klar.
Hacka champinjoner i valdri storlek. Fräs i stekpanna så att vätskan dunstar bort. Lägg i en klick smör och fräs även den fint hackade löken samt vitlöken. Smula över lite buljongtärning och någon matsked vatten. Häll på crème fraîche och mjölk, och låt småkoka. Smaka av med salt och peppar. 




Kom ihåg mig?