Chokladmuffins med hallon

Håll koll på tiden när dessa muffins står i ugnen. De blir fantastiskt fluffiga om man låter dem stå lagom tid för det, men de kan även tas ut lite tidigare så att de blir mer kladdiga. Det beror helt enkelt på hur man vill ha det!
Ingredienser:
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
3,5 dl mjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 dl mjölk
100 g mörk/ljus choklad
2 dl hallon
 
Gör så här:
Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten. Rör därefter ner mjölken. Vänd ner den hackade chokladen i smeten. Hallonen kan antingen blandas ner direkt i smeten, eller efter att smeten fördelats i formar. Fyll 12 formar i en muffinsplåt, och grädda i 175*c i 25-30 minuter. Känn efter med sticka när de är klara.
 
 
 



Kom ihåg mig?