Blåbärsparfait

Denna parfait blir fantastisk god! Självklart går den att göra med vilken sorts bär som helst, men den blir hel fantastisk med blåbär. Den är egentligen godast när den bara hunnit frysa ihop i några timmar, när den är lite mjuk fortfarande, men självklart är den god att äta efter flera dagar i frysen också. Låt den gärna stå framme en stund innan servering dock, så den går lättare att äta.
Ingredienser:
200 g blåbär
2 ägg
1 dl florsocker
1 dl vaniljkesella
2 tsk vaniljsocker/vaniljpulver/vaniljextrakt
2 dl grädde
 
Gör så här:
Mixa de frysta blåbären, antingen i en mixer, eller med mixerstav. Vispa ägg och florsocker riktigt fluffigt. Vispa grädden. Blanda kesellan och vaniljen, och blanda ner i äggsmeten. Rör därefter ned blåbären, och vänd ner grädden. Häll upp glassen i en form, och låt stå i frysen i minst 5 timmar. 



Kom ihåg mig?