Ugnsgratinerad Kyckling- och Pastaröra
Detta är en god och enkel middag. Jag väljer att göra den gratinerad med allt tillsammans i ugnen. Man kan ju annars välja att göra en separat rätt med pasta och kycklingröra på sidan om. Detta recept räcker till 4 personer och en matlåda till dagen efter.

Ingredienser:
300 g pasta
130 g mozarella
1-2 dl riven ost
2 st kycklingfiléer (ca 300-500g)
1- 2 vitlöksklytor
1 gul lök
1/3 paprika
1 hönsbuljong
1 msk tomatpuré
2 dl grädde
1 dl mjölk
Kycklingkrydda (alt oregano, timjan, basilika, paprikapulver)
en nypa spiskummin
salt och peppar
Gör så här:
Putsa och skär kycklingen i små bitar, ca 1-2 cm stora. Koka upp vatten till pastan, salta, och koka sedan pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka lök och vitlök, samt strimla paprikan i lagomt stora bitar. Bryn kycklingen i smör, blanda i löken och låt den svettas. Smula i hönsbuljongen och tomatpuré, låt det koka in i någon deciliter vatten. Blanda sedan i paprikan, häll på grädde och mjölk, krydda, och låt allt koka samman till en färdig röra. Eventuellt kan man reda med en matsked vetemjöl för att få en tjockare sås.
Häll en färdigkokta pastan i en ugnssäker form, smula över mozarella, och häll sedan över kycklingröran. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugn i ca 200 grader i 15 minuter, eller tills osten smält och fått lite färg.
Häll en färdigkokta pastan i en ugnssäker form, smula över mozarella, och häll sedan över kycklingröran. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugn i ca 200 grader i 15 minuter, eller tills osten smält och fått lite färg.