Världens Godaste Smörkola
Kolan är en enkel grundkola som är god att äta precis som den är, men det är ju alltid roligt att prova på lite olika smaksättningar. Det är ju faktiskt bara fantasin som sätter stopp, så det är bara att prova sig fram!

Ingredienser:
100g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
Smaksättning:
Apelsinchoklad-kola: 2 msk kakao + rivet skal av 1 apelsin
Ingefärskola: 1 tsk malen ingefära
Pepparkakskola: 2 tsk pepparkakskryddor
Så här gör du:
Smält smöret i en tjockbottnad vid kastrull. Rör ned resten av ingredienserna och låt kolan koka utan lock ca 15-30 minuter på låg värme. Kom ihåg att röra om då och då. Mät kolan till 122-125 grader, eller gör ett kulprov för att veta när kolan är klar. Rör ned valfri smaksättning. Häll upp kolan på en oljad plåt och låt den svalna innan du klipper/skär den i bitar (blir ca 50st) Förvara kolan svalt.
