Äppelcappuccino
Detta är alltså en cappuccino-inspirerad dryck, som egentligen inte har någonting med kaffe-cappuccino att göra.
Mycket söt och god att bjuda vännerna på, om man vill lyxa till äpplena lite.
Mycket söt och god att bjuda vännerna på, om man vill lyxa till äpplena lite.
Detta recept räcker till 4 stora glas.

Ingredienser:
2 äpplen
6 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk
kanel till garnering
Så här gör du:
Tärna äpplena fint (gärna med skalet kvar så blir det en fylligare smak, men det är såklart valfritt). Koka äpplen, vatten och socker så att äpplena blir mjuka och smakerna frigörs, dock inte så länge att det blir mos. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten, och vispa ner vätskan i soppan. Ta plattan av värmen. Värm mjölen samtidigt som den vispas kraftigt till ett skum, gärna med elvisp. Häll upp soppan i glas, skeda över mjölkskummet och garnera med kanel. Servera på en gång.