Nyttigare muffins med hallon
Dessa muffins skulle man nästan kunna kalla för nyttiga, i den utsträckning som muffins kan vara nyttiga...
De innehåller relativt lite socker och fett, och i stället fil eller yoghurt och dessutom lite fullkornsmjöl!
De innehåller relativt lite socker och fett, och i stället fil eller yoghurt och dessutom lite fullkornsmjöl!

Ingredienser:
40 g smör
2 msk rapsolja
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl fruktyoghurt eller fil
1,75 dl mjöl
1,75 dl fullkornsmjöl
2 tsk bakpulver
1 dl socker
0,5 tsk kardemumma
100 g hallon
Så här gör du:
Smält smöret. Blanda sedan i olja, ägg, vaniljsocker och yoghurt eller fil. Blanda samman de torra ingredienserna; bakpulver, socker, kardemumma, bakpulver och mjöl i en skål. Mjölet kan du ändra proportionerna lite som du vill, jar tog ex 1 dl grahamsmjöl och 2,5 dl vetemjöl. Blanda samman de torra ingredienserna med yoghurtblandningen och vänd ner hälften av hallonen.
Fyll till 3/4 i muffinsformar, ca 12 stycken. Använd med fördel en muffinsplåt då smeten är ganska kraftig!
Fyll till 3/4 i muffinsformar, ca 12 stycken. Använd med fördel en muffinsplåt då smeten är ganska kraftig!
Potionera ut resten av hallonen på muffinsen, och grädda sedan i ca 15 minuter i 200*c.
