Havrekakor i minimuffinsform
Dessa kakor går snabbt att göra och är både söta och lite knäckiga. Eftersom de kan bli ganska sliskiga när man äter mycket av dem rekommenderar jag att göra dem i mindre muffinsformar.
Detta recept blir ungefär 20 kakor, beroende på storlek förstås.

Ingredienser:
150 g smör
2 dl farinsocker
3 msk sirap
6,5-7 dl havregryn
Så här gör du:
Smält smöret i en kastrull, och ta det av värmen. Sedan kan du göra hela smeten i kastrullen. Blanda ner socker och sirap och rör om. Blanda sedan ner havregrynet. Efter det kan man om man vill eventuellt smälta lite choklad och ringla över, alternativt smaksätta med lite kanel. Efter det klickar man i smeten i formarna och gräddar i 160 grader ca 10-20 minuter, beroende på hur stora formar man använder. De är klara när de börjat bubbla och kanske även fått lite färg. Låt dem svalna på plåten.