Chokladkakor med en touch av flingsalt
Dessa kakor är härligt mjuka inuti, med en knaprig yta, och en touch av flingsalt på toppen!
Med detta recept blir det ca 18 stycken kakor.
Med detta recept blir det ca 18 stycken kakor.

Ingredienser:
200 g mörk choklad
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk kakao
2 dl vetemjöl
flingsalt
Så här gör du:
Smält choklad och smör tillsammans över ett vattenbad.Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt med elvisp. Vänd ner chokladsmeten i äggpöset. Blanda sedan mer bakpulver, salt, kakao och vetemjöl. Klicka ut klickar på en bakplåtsklädd plåt, ca 2 msk stora klickar. Strö lite flingsalt på toppen av klickarna. Grädda i mitten av ugnen i 180*c i ca 10 minuter. Låt sedan kakorna svalna innan du tar dem av plåten.