Ägg- & Bacon-muffins
Dessa muffins passar bra till frukost och mellanmål, eller kanske som kvällsmat. De går att förvara några dagar i kylen, eller ännu längre i frysen. Låt dem i så fall tina och värm dem gärna litegrann innan man äter dem. Detta recept blir ungefär 6 stycken.

Ingredienser:
5 ägg
0,5 dl grädde
0,75 dl valfri ost, ex västerbottensost
1 paket stekt bacon, eller ex rökt sidfläsk
salt och peppar
Så här gör du:
Vispa ihop ägg, grädde ost och kryddor. Blanda antingen i bacon i bitar direkt i smeten, eller strö dem över äggsmeten direkt i muffinsformarna. Fyll muffinsformarna till ungefär 3/4, se till att ha muffinsplåt eller dubbla muffinsformar. Grädda dem i ugnen i 180*c i ca 10-20 minuter. De växer sig väldigt höga i ugnen, men sjunker sedan ihop när man tar ut dem ur ugnen. Ställ dem att svalna på ett galler.