Varma Mackor
Detta recept går att variera till oändlighet, därför skriver jag inte heller ut några exakta mängder.
Varma mackor passar perfekt som kvällsmat då man inte ätit en ordentlig middag, eller ätit tidigt.
Varma mackor passar perfekt som kvällsmat då man inte ätit en ordentlig middag, eller ätit tidigt.

Ingredienser:
Toastbröd
Toastbröd
Smör
Ketchup
Tomat
Lök (Jag använde silverlök, den är mild och god)
Lök (Jag använde silverlök, den är mild och god)
Skinka (Eller vilken typ av kött som helst. Jag använde Picnicbog, det är salt och gott)
Ost
Ost
Kryddor
Du använder alltså i princip vad du vill, variationen är oändlig. Kan vara en smart maträtt för att använda upp lite olika restbitar av kött, grönsaker och ost. Jag valde att använda lite basilika, timjan och oregano för att få lite krydda på mina mackor.
Ugnen ställer du in på ungefär 200*c, och tillagningen tar liten drygt 10 minuter.

Mackorna äts helst med sallad, och som dryck passar det bra med exempelvis citronvatten, då det blir väldigt fräscht. Jag själv föredrar dock att dricka mjölk till. Känner man sig frusen kan man gärna dricka en kopp té till, men se upp så att du inte bränner dig i munnen!