Spräcklig kaka med gömda bär

Den här kakan är riktigt läcker, både i smaken och utseendet. Du gör både en mörk chokladsmet, och en ljus smet av cream cheese, vilket kanske kan låta lite krångligt, men det går faktiskt väldigt fort, och är värt det om man vill göra en lyxigare variant av kladdkaka. 
 

 
Ingredienser till Chokladsmet:
300g mörk choklad
200g smör
2dl socker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
 
Ingredienser till Cream Cheese - smet:
200g cream cheese (ex Philadelphia)
1/2 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl bär, ex hallon eller jordgubbar
 
Så här gör du:
Börja med att smöra och mjöla/bröa en ugnsform, ca 20x30cm. 
Gör chokladsmeten. Smält först choklad och smör antingen över ett vattenbad eller i en kastrull på låg värme, håll koll och rör i så fall hela tiden. Vispa ägg och socker vitt och poröst med en elvisp. Sedan rör du ner chokladen i ägg/socker-smeten och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Häll ned smeten i långpannan.
 
Gör sedan den vita smeten. Blanda samman ingredienserna (exempelvis snabbt med elvisp). Häll sedan smeten över chokladsmeten i ugnsformen, och dra försiktigt med en kniv i smeten så att kakan blir marmorerad. Tryck i bär i hela kakan. Grädda sedan i ca 20-30 minuter i 175*c i nedre eller mittersta delen av ugnen. Använd en trästicka för att känna hur kladdig kakan är. Gräddningstiden varierar på hur kladdig du vill att kakan ska vara, men rekommenderat är att inte låta den vara så kladdig som en kladdig kladdkaka. 
När kakan kallnat skär du den i lagom stora bitar.




Kom ihåg mig?