Mjölkstuvad pasta penne, skramlade ägg och stekt bacon
Perfekt som brunch! En blandning av den klassiska frukosten sceambled eggs & bacon, och svensk husmanskost för barnfamiljer.
Tar en stund att göra då pastan ska koka ett tag, men under tiden hinner du duka och göra klart ägg&bacon.
Tar en stund att göra då pastan ska koka ett tag, men under tiden hinner du duka och göra klart ägg&bacon.

Stuvad penne (eller annan pasta) :
1,25-1,5dl pasta
2,5 dl mjölk
2,5 dl mjölk
1 msk smör
1 krm salt
1-2 tsk socker
Fräs smöret i en tjockbottnad kastrull. Sänk värmen och tillsätt mjölk och pasta. Låt koka på svag värme i ca 20min tills pastan mjuknat ordentligt. Smaka av med salt och socker, ev lite muskot om du har hemma.
Stuvad pasta äts helst tillsammans med ketchup som bryter av smaken.
Stuvad pasta äts helst tillsammans med ketchup som bryter av smaken.
Scrambled eggs & bacon:
två ägg
några baconstrimlor
smör
Fräs smöret i en stekpanna och knäck i äggen. Sänk värmen något och se till att röra om äggen ordentligt. Rör väldigt ofta. Krydda med salt och peppar. Stek bacon, oftast behövs inget fett i pannan. Se till att baconet blir genomstekt, tänk på att det är griskött!