Amerikanska Pannkakor

Egenligen är jag ju av den uppfattningen att Pannkaka är det som man gör i ugn, plättar är de stora som steks i stekpanna, och småplättar är de små man steker i stekpanna. Det betyder väl egentligen att jag borde välja att kalla det här receptet för Amerikanska Småplättar, men jag måste säga att det ju faktiskt låter bättre med pannkakor i det här fallet. Jag ger efter.
 
Receptet är för fyra personer.

Ingredienser: 
3 ägg
2dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1,5 tsk bikarbonat
3 krm (drygt 1/2tsk) salt
3 dl naturell yoghurt (alternativt smaksatt, ex vanilj)
margarin till stekning
frysta bär
sirap till servering
 
Så här gör du:

Börja med att vispa samman äggen.
Blanda samman de torra ingredienserna; vetemjöl, grahamsmjöl, salt, bikarbonat. 
Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten, häll sedan i yoghurt och vispa till en slät smet.
 
Tillsätt lite margarin i stekpannan och låt det bli ljusbrunt, häll sedan små klickar av smet i stekpannan och stek på medelhög värme. Vänd plättarna när smeten stelnat lite.
 
Det är valfritt om du vill tillsätta några bär på varje plätta under gräddningen, eller hälla bären direkt i smeten. Alternativt kan du skippa bären i smeten och servera dem direkt till plättarna. 
 
Sedan är det dags för servering. Lyxa till det lite med lönnsirap, annars går det lika bra med vanlig ljus sirap som du använder till bakning. 
Riktigt riktigt gott, som med fördel kan severas tillsammans med en glasskula och lite olika färska eller frysta bär.
 



Kom ihåg mig?