Snabba kakan med bär
Den här kakan är enkel att göra, bara att röra ihop alla ingredienserna snabbt, på med de bär du har hemma, och skjuts in i ugnen. Tiden i ugnen är den enda tid som krävs till den här kakan. Smidigt är att den passar med i princip vilka bär som helst, här har jag använt äpple, hallon och nektarin.
Ingredienser:
75 g smör

75 g smör
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 dl bär
Så här gör du:
Börja med att smälta smöret. Under tiden kan du blanda ihop de andra ingredienserna, och sedan blanda i smöret. Häll smeten i smörad och bröad form (med lösdagbara kanter) .
Lägg på de bär du har hemma, en oväntat bra kombination är hallon och äpple!
Lägg på de bär du har hemma, en oväntat bra kombination är hallon och äpple!
Grädda i 175*c i ca 30-40 min.
Servera gärna tillsammans med vaniljkräm, ex marsan.