Rökt laxmacka på bröd inspirerat av pizzabotten
Vad är väl en godare mellanmåltid, eller förrätt, än en fräsh macka med rökt lax. Brödet blir lite liknande en enkel pizzabotten. Detta recept är gjort för två personer, så det går självklart att dubbla till fler personer.

Ingredienser till brödet:
1,4 dl vetemjöl
1/3 tsk bakpulver
1/4 kryddmått smör (1 nypa)
20 g smör
0,5 dl mjölk
Arbeta ihop ingredienserna till en deg. Forma degent ill två plattor som du lägger på ett bakplåtspapper och gräddar på 225*c i mitten av ugnen i 5-15 minuter (beroende på hur brunt du vill ha det).
Till dekorering behöver du:
100 g rökt lax
en näve ruccola-sallad
citronskivor/klyftor
2 dl crème fraiche eller gräddfil
0,5 dl gräslök
svartpeppar, salt
1 rödlök
Blanda ihop crème fraiche, gräslök, svartpeppar och salt. Eventuellt även hackad rödlök.
Dekorera brödet på ett aptitligt sätt.